Sa spunem ca ati inceput sa cautati fotograf si ofertele primite de la profesionisti in ale nuntilor depasesc bugetul vostru. Inainte sa va panicati si sa va vina tot felul de idei nastrusnice (cum ar fi sa va rugati prietenii sa faca poze), incercati urmatoarele:
– mai cautati un pic, eventual printre numele mai putin consacrate, dar cu mult potential
– cereti si recomandari de tineri la inceput de cariera de la fotografii respectivi
– incercati sa negociati usor sau sa reduceti din lista serviciilor solicitate

In nici un caz nu renuntati cu totul la ideea unui fotograf profesionist. Dupa nunta ramaneti cu fotografiile, asa ca e bine sa nu va zgarciti prea mult. E un eveniment unic in viata voastra si meritati tot ce-i mai bun. 😉

Ziceam ca nu prea e de preferat sa renuntati la un fotograf si sa le incredintati prietenilor misiunea de a imortaliza amintiri. Probabil ca nu va vor refuza, dar oricat de bine intentionati ar fi, nu pot compensa pentru lipsa de experienta. Un fotograf profesionist stie sa creeze momente (nu doar sa le surprinda); stie ce cadru e mai bun, cum sa va aseze si cum sa va faca sa va simtiti in largul vostru. Si stie sa surprinda momentele de la distanta, ca sa va dea spatiu personal.

Prietenii sunt acolo ca sa se distreze, sa stea fara griji si sa zambeasca pentru poze. Nu vin pregatiti sa fie fotografi, sa stie ce au de facut ca fotografi, sa adune poze, sa le aranjeze, sa faca album si sa primeasca indicatii (sau sa faca fata emotiilor voastre o zi intreaga…).

Chiar daca prietenul vostru chiar e fotograf, ganditi-va bine in ce ipostaza il vreti alaturi: de invitat sau staff. Nu prea se poate in ambele. 🙂